NovelloScope+

 

NovelloScope+
#novellák
bemutatkozás


"Egy ideje már kikivánkozik belőlem valami,
ami lehet, hogy nem jó, de valahogy mégis úgy érzem,
hogy ki kell törnie, engedni kell, hadd menjen!
Hisz miért lenne jó madárnak lenni,
ha kalickába zárjuk és nem repülhet? Na úgy-e!
Lehet hogy szárba szökken, de az is lehet,
hogy csírájában pusztul el!"


            Valamit alkotni, valamit írni, kegyetlenül nehéz és annak ellenére, hogy fejünkben szépen csilingelnek a hangok, szavakba önteni egyáltalán nem olyan egyszerű dolog. Hiszem azt, hogy az alkotási vágy, a próbálkozás, nem elfecsérelt idő, hanem a fejlődés berkeinek kiaknázása. Keressük utunkat, keressük a szócsövet amelyen megszólalhatunk, a közönséget, a hallgatoságot, de legfőkébb keressük önkagunkat. Feszegetjük határainkat, játszunk és közben megismerjük lelkünk rejtett kincseit is.
            Utazási blogot és babanaplót vezetni egyáltalán nem könnyű, de írni valami újszerűről, valami megfoghatatlanról, egyedi látószögből és saját elképzelésből, persze megélt tapasztalatokra támaszkodva, élményekből táplálkozva, egészen más világ, és úgy érzem, hogy sokkal nehezebb is.
            A novella világát meg kell teremteni és fel kell építeni, de úgy gondolom, hogyha nincs lelke a történetnek, ha nem ragad magával, akkor az egész, úgy ahogy van, nem is ér semmit. Novellát írni izgalmas, de ugyanakkor felettébb munkás dolog is. Ebben segítenek a tapasztalatok, az emlékek, az élmények és persze az a sok utazás, amelyek során kialakulhatott bennem az az életérzés és világkép, amelykből most táplálkozhatok. Így a valós, megélt pillanatokat tudom ötvözni azokkal a valótlan, sokszor már mágikus elemekkel, amelyeket felhasználok a novellák világának felépítéséhez.
            Hogy miről szólnak? Sokmindenről, de igazából nincs kőbe vésve a témájuk. Ezek a kis történetek, a szereplőim életének aprócska szegmenseit emelik ki, nagyítják fel, sokszor nem is időrendi sorrendben, és nyilván hordoznak üzenetet és tanulságot, de mivel sokan sokfélék vagyunk, így ez az üzenet mindenkinek más-más jelentést kölcsönözhet. Szimbólikus utazás az élet útvesztőjében!

    Digitális tinta landolt a virtuális piszkozaton...


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nevem PIROS. Az enyém KÉK

Fény az éjszakában